Att spela med tragedier

Vad är egentligen ok och vad är inte ok i gratisspel? Många onlinespelare tar för givet att spel efter spel driver med allt från terroristattacker till Saddam Hussein, Barack Obama, Jesus, och Islam. Spelen kan skapas både av de som hatar och de som vill smutskasta. Men många spelskapare gör det nog mest för att det kort och gott känns som underhållning att försöka skjuta Osama Bin Laden i huvudet. Och många tycker att det är ju hur lattjo som helst!

Det är i dessa tider, lite efter 10-årsdagen av terrorattackerna mot USA, man börjar fundera på vad som får drivas med och vad som inte får drivas med. Det är lätt att försöka skoja bort hemskheter, men de som är närmare berörda ser det som något mycket fult. Det har skapats spel där man som pilot ska försöka få World Trade Center att falla så tidigt som möjligt. Sådana spel har många klassat som fullkomligt idiotiska för att inte säga oförskämda. Likväl ser man på Googles sökordsstatistik att många vill prova på att spela sådana spel. Har vi alla en liten terrorist i oss?

Jag på Gratis spel länkar inte till terroristspel, och inte heller till spel som smutskastar någon religion eller livsåskådning. De spelen behövs inte - de skapar enligt min mening dålig stämning och skadar mer än de underhåller.

Det vore intressant att få höra några läsares åsikter i ämnet.

Inga kommentarer: