Spelguide

Här tänkte jag presentera en kort spelguide. En fråga som nu säkert dyker upp i mångas huvud är: vad är en spelguide? Ska sanningen fram så finns det inte riktigt någon universal definition för "spelguide". Den kan te sig på lite olika sätt beroende på vad man vill få fram.

Här på Gratis spel brukar ofta fokus ligga på vad man får ut av spelen - vad har man olika sorts spel till? När har man nytta av actionspel? När passar det att spela strategispel? På sidan spelrecensioner kan du läsa allmän information om alla de olika spelgenrer som bloggen presenterar. Här tänkte jag också gå igenom alla genrer - men i ljuset av användandet. En spelguide, kort och gott. Ni kommer att begripa när ni börjar läsa!

Spelguide

Actionspel - Dessa spel involverar slagsmål, karatekickar, och annat actionfyllt våld. Du har nytta av dem när du behöver avreagera dig, vill träna upp förmågan att tänka snabbt i pressade situationer, eller bara slåss lite grand.

Brädspel - Spel som kan träna upp ditt logiska tänkande - exempelvis schackspel. Dessa gratisspel är väldigt bildande!

Djurspel - Spel som vänder sig särskilt mot djurvännen. Kanske handlar det om att ta hand om en gård. Här hittar vi lir som generellt sett är mindre våldsamma till naturen.

Flygspel - För dig med högtflygande planer, och dig som bara gillar att flyga. Flygspelen på Gratis spel involverar ofta action och har lite "skjuta" i sig. Det faktumet intresserar nog många.

Fullkomligt meningslösa spel - Behövs faktiskt i en spelguide. Ibland vill du bara inte få ut någonting av ditt spelande, t.ex. när du är utmattad efter en tuff dag. Voilá - fullkomligt meningslösa spel!

Klassiska spel - Ingen spelguide utan klassikerna! Här hittar nostalgikern riktiga godbitar. Passar även den som är intresserad av spelhistoria, och som saknar den gamla goda tiden när spelen hade mer "klass" och "finess".

Kortspel - Kortspelen gör precis det man vill att de ska göra - de tränar upp en inför tillfällen då man spelar kort på riktigt. Kanske behöver du träna på poker?

Kunskapsspel - Det säger ju sig självt. Det är sådant här man vill hitta i en spelguide och kunna visa upp för mamma. Visst finns det onlinespel som närmast fungerar som substitut för skolan!

Mmorpg - För dig som vill ha ut mer av spelandet, och göra det till en mer social och innehållsrik upplevelse!

Motorspel - Oändligt populära spel som involverar action, tävling, och snabba fordon. Populära både bland killar och tjejer, och blodigt våld förekommer sällan.

Musikspel - Även om vissa musikspel inte är de mest intelligenta så har många potential att träna upp ditt gehör och bredda dina musikkunskaper. Sen innebär de förstås en möjlighet att musicera, vilket är särskilt välkommet om man inte spelar något instrument.

Ordspel - Nödvändiga i varenda spelguide! Ordspel tränar upp din personliga vokabulär, och är riktigt tankestimulerande!

Plattformspel - Alla Supermario-fans bör ta sig en titt i den här kategorin, då spelen här är utformade på ungefär samma sätt. Passar absolut alla!

Racingspel - Mer specifik form av (ofta) motorspel, med fokus på tävlingen. Strålande spel för dig som är tävlingsinriktad.

Skjutspel - Underbara spel om man vill avreagera sig och bara vill se blod forsa. Också lysande spel om man är intresserad av krig och andra sammanhang där man nyttjar handeldvapen.

Sportspel - En bred genre sm vänder sig till alla som idrottar på ett eller annat sätt.

Strategispel - Anledningen till att så många strategispel lades upp i början av Gratis spel:s tid är att de både är tankestimulerande och actionfyllda samtidigt! Borde faktiskt egentligen stå i början av en spelguide!

Tjejspel - Spel som lite stereotypt vänder sig främst mot det kvinnliga könet. Men är man kille och gillar fina kläder och smink så ska man givetvis klicka in sig här!

Överlevnadsspel - För dig som vill öva upp din överlevnadsinstinkt. Här handlar det inte om att vinna - bara om att överleva!

Övriga spel - Innefattar alla spel som inte platsar i de andra kategorierna. Har förstås hur mycket potential som helst!

Hoppas du känner att du har fått ut något av denna spelguide! När du utforskar de olika kategorierna kan du också dra nytta av länkarna i sidomenyn under fliken "Kategorier".