Spelsajter

Bra spelsajter - både svenska och internationella - ska den här sidan handla om. Som ni märkt lägger inte Gratis spel upp onlinespel direkt på sidan utan länkar bara ut till olika sidor. Det svenska nätet har dock ett antal riktigt bra spelsajter som man bör besöka om man är mer intresserad av spel än av text.

De här spelsajterna är inte pokerrelaterade och har ingenting med spel för pengar att göra. Allt på den här bloggen berör bara gratisspel och är således helt barnvänlig.

Jesper.nu - svensk spelsajt med kopiösa mängder spel, och en hel del annan underhållning därtill. Under den här bloggens första tid användes Jesper ofta för spel-research och speltester. Sedermera gick Webmaster över till den mer internationella spelmarknaden, men fortfarande har bloggen Jesper att tacka för mycket!


Kluras.se - kvalitetssida som varit med länge och som specialiserat sig på kluriga spel - sådana som kräver en viss mängd tankeverksamhet. Det kan handla både om att spela schack och om att desarmera en bomb. Kluras har man spenderat en hel del tid på genom åren.

Kaninkul.com - en ytterst trevlig sida med snygg struktur och väl valda onlinespel. Bonus också till namnet, som, olikt den här bloggen, faktiskt ger lite personlighet. Spelen på Kaninkul fungerar alltid problemfritt (eller har i alla fall så gjort alla de gånger jag försökt).

Freeonlinegames.com (FOG) - en av världens största och mest framgångsrika spelsajter. Antalet spel är nästan löjligt stort och av alla genrer som finns är faktiskt pusselspel (puzzle games) den mest välrepresenterade på sidan. Gratis spel har använt sig av FOG:s strålande speltjänster i många inlägg och recensioner.

Miniclip.com - en annan jätte (lite motsägelsefullt med tanke på namnet) där man kan hitta många riktigt härliga spel. Även Miniclips spel har recenserats i massor här.

Sen är det naturligtvis så att det förekommer dubletter överallt. Spelsajter har sällan ensamrätt till spel, utan samma lir läggs upp på flera olika sidor. Men de som har listats ovan är som sagt grymma, och jag hoppas att ni som spelälskare ser till att spendera mycket tid på dem!

Inga kommentarer: