Spelrättigheter

Den här texten ska kort gå igenom spelrättigheter och hur begreppet berör den här bloggen. Den kommer också att fungera som "statement of copyright" för Gratis spel.

"Spelrättigheter" innefattar "rätt att spela" och det blir för den här bloggen "rätt att publicera/lägga upp spel". Om en sida saknar rättigheter att lägga upp spel så saknar också användare rättigheten att spela dem, även om det är uppläggaren som kommer att straffas i slutändan. Gratis spel lägger inte upp egna spel, utan länkar bara till andra sidor med onlinespel. Det har varit på samma sätt sedan starten 2007 och kommer med all sannolikhet att fortsätta vara så.

Spelrättigheter, upphovsrättslagen, med mera:

Gratis spel rättar sig efter upphovsrättslagen:

  • Inget skrivet material är på något sätt kopierat från någon annan spelsida (eller annan hemsida för den delen), utan är egenproducerat. Inlägg, recensioner och sidor får inte kopieras och användas av andra sidor, men får givetvis användas som inspiration för andra skribenter.
  • Vanligtvis läggs ganska få bilder upp på bloggen, men de som läggs upp är antingen RF (Royalty-Free), eller så har Gratis spel särskilt tillstånd för dem.
  • De enda videor som lagts upp är inbäddade från Youtube, vilket är lagligt.
  • Gratis spel yrkar inga spelrättigheter och har heller inte presenterat något recenserat spel som på något sätt tillhörande bloggen.

Källor

  • Det finns ingen källförteckning någonstans på sidan. Anledningen är att inga källor har använts för att producera skrivet material. Alla spel har testats och recensioner och kommentarer har inte kopierats eller enbart skrivits om. Gratis spel tillkännager dock vilka sidor som varit de främsta inspirations- och spelkällorna sedan starten år 2007, på den här sidan.
Om det ändå skulle finnas några frågor rörande spelrättigheter eller andra rättigheter så kan Webmaster kontaktas genom kontaktlänken i sidomenyn. Detta är det snabbaste sättet att komma i kontakt med sidan - använd inte fliken "Om bloggaren".


Inga kommentarer: