Om Gratis spel

Gratis spel är en spelblogg som startades år 2007 som en lite annorlunda spelsida, och så har den förblivit. Gratis spel är inte en blogg som lägger upp spel i massor och matar på med flera dagligen, utan den skulle kunna beskrivas som en anonym delvis personlig blogg med speltema.

Gratis spel

Syftet med Gratis spel är att blogga om spel och recensera spel på ett kortfattat sätt. Att "blogga om spel" innebär inte bara att beskriva spelen (till vilka Gratis spel länkar), utan också att diskutera spelens effekt, varför vi behöver dem, och vad som gör att de på många sätt är bra för oss.

Onlinespel har oerhört många positiva effekter. Dels så tillfredsställer de oss på sätt vi nog inte ens tänker på. Gratis spel rensar hjärnan samtidigt som den håller hjärnan aktiv. Ofta rör det sig om avkopplande men snabbt tankearbete. Det är lite som när man "ordnar" sina osorterade filer i en mapp på en macintosh-laptop. Filerna kan ligga helt huller om buller - även under och över andra filer - men när man ordnar med och sorterar dem så lägger de sig snyggt på en lång rad.

Många påstår att våldsamma onlinespel gör spelare våldsamma till naturen. Det faktum att Anders Behring Breivik spelade World of Warcraft har gett upphov till många diskussioner. Här på Gratis spel diskuteras ofta ett lite annorlunda, ja rentav motsatt perspektiv - det att krigsspel och actionspel faktiskt har förmågan att på ett sätt lugna ner våra rent djuriska instinkter. Har du inte själv någon gång känt en underlig tillfredsställelse när du efter en dålig dag suttit ner och spelat några riktigt blodiga onlinespel? Det finns så mycket i gratisspel som stannar i gratisspel, och aldrig behöver komma ut i världen.

Den här bloggen diskuterar också de mer negativa sidorna av spelandet. För visst kan man bli beroende även av onlinespel som är gratis. Många ägnar alldeles för stor del av sin vakna tid till att spela gratis spel. Detta uppmuntrar vi inte här. Därutöver handlar mycket om "lagom". Om det ska vara positivt med onlinespel så ska det vara i lagoma mängder - de är lite som medicin!

Blogginläggen är ofta i ett jagperspektiv och mycket hämtas från bloggarens liv. På det sättet är Gratis spel en av de mest personliga spelbloggarna på det svenska nätet. Samtidigt tonas denna bit ner eftersom bloggaren är anonym - vilket väl kommer av att det helt enkelt inte känns överdrivet relevant med namn och bilder när bloggen ändå är så pass nischad som den är.

Trots att Gratis spel tycks ganska tråkig till utseendet, särskilt med tanke på layouten, som inte riktigt reflekterar speltemat (år 2007 hade man inte så många alternativ att välja mellan på Blogger.com), så har många läsare hört av sig och lämnat positiva kommentarer om de inlägg som publiceras. Ibland rör det sig om de spel som recenseras men desto oftare på grund av inläggens innehåll. Måhända vänder sig bloggen mer mot läsintresserade än spelintresserade.

Genom åren har Gratis spel genomgått både aktiva roliga tider och mer turbulenta tråkiga tider. Bloggaren, som också är studerande, har haft flera perioder då bloggandet har fått reduceras på grund av ett överflöd av andra aktiviteter. Som tur är brukar de aktiva perioderna vara mer frekventa. Dessa präglas ofta av ett tema, som kan vara direkt relaterad till spel, e.g. "den här veckan kommer spelen som recenseras att vara strategispel", men ibland mer världsliga som "tankar kring spel" eller liknande.

Hoppas du kan hitta något intressant att läsa om gratisspel här!

Vänliga hälsningar,

Webmaster, Gratis spel.

Kolla in en bra länkkatalog: Länkkatalog.net