Krigarspel

Många av spelen på Gratis spel centrerar kring krig och dödande. Krigarspel blir den term vi använder i den här artikeln. Ämnet krigarspel är intressant just eftersom spelen är så intressanta - och populära. De flesta krigarspel har i slutändan ett mål - att döda alla fiender och stå som allsmäktig härskare i stil med Ludvig den 14:e, vars ende överhuvud i hans egna ögon var Gud själv.

Många debatter har förts på ämnet krigarspel under de senaste åren, allteftersom det för många ungdomar har blivit en heltidssysselsättning att

spela dem. Då kanske det inte bara har rört sig om gratis onlinespel, utan också (och kanske i synnerhet) betalspel i form av datorspel (till exempel "World of Warcraft"). Debatterna har behandlat frågor som huruvida det verkligen är hälsosamt att spela så många krigarspel, och om de gör ungdomar mer våldsamma till naturen.

Mer sällan behandlas frågor som varför krigarspel är så fantastiska. Av någon anledning tas det för givet att spel där man dödar och försöker nå makten är bland det mest intressanta man kan göra på sin fritid. Många sitter i flera timmar varje dag och fullkomligt njuter när de får till ett snyggt headshot. På något sätt verkar det vara något som vi människor behöver - få döda lite då och då. Och kan de stanna inom ramen för onlinespelsvärlden så är väl det godtagbart, kan man tänka. Kanske har det att göra med våra rent animaliska instinkter som kommer av att vi ändå är ganska nära släkt med djuren. En ständig tävlingsinriktning - en ständig överlevnadsinstinkt.

På Gratis spel finns det minst 400 spelrecensioner som handlar om actionspel, strategispel, skjutspel, eller andra spel som främst går ut på att ha ihjäl fiender. Bloggen har valt att ofta slänga in några ord om sådana spels positiva funktioner, såsom att de kan fungera väl om man behöver avreagera sig en smula. Efter en dålig dag finns det knappt något bättre än att skjuta ihjäl ett antal zombies!

Webmaster på Gratis spel har ofta känt att krigarspel faktiskt varit ett bra substitut mot att slå sönder möbler, skrika åt sin hund eller ge sin lillasyster en örfil. Även sådana spel där det inte är meningen att man ska döda, och där man avsiktligt misslyckas några gånger bara för att få "prova" att döda. Ett exempel är bågskyttespel där man likt Wilhelm Tell ska skjuta ett äpple från en persons huvud. Frågan är hur många som ärligen kan säga att de aldrig ens provat att sikta lite lägre bara för att "få se" hur blodet sprutar om man träffar personen i huvudet ...

Ty så är också tron på Gratis spel, att krigarspel har fler positiva biverkningar än negativa. Våldsamhet är en mänsklig instinkt, som det måste ges utlopp för. Och det är bättre att sticka ner en person i ett gratisspel än att sticka ner en person i verkligheten.

Här är en bra sida för dig som är särskilt intresserad av krigarspel. Här på sidan är sidomenyn det bästa stället att leta. Skjutspel, strategispel, och actionspel är förstås de allra hetaste kategorierna för dig som behöver kyla ner dig en smula.