Gelehallon och te till värdfamiljen i Helsingfors

Som gymnasieelev eller före detta sådan har du säkert varit med om ett eller annat utbyte, det vill säga du åker någonstans ett litet tag och bor hos en värdfamilj som vid ett annat tillfälle sänder en utbytesstudent. Kan ju lägga till att utbyten naturligtvis inte bara förekommer för studenter.

I vilket fall hör det till att man tar med sig en liten gåva, gärna något specifikt från sitt hemland, till sin värdfamilj. Jag har kommit fram till att det enda man bör ge i present är någonting användbart eller ätbart. En dalahäst är inte användbar, ingen vill ha en dalahäst. En snölykta är väl visserligen användbar men värdfamiljen kanske hatar snölyktor. När jag var värd för tre fotbollspelare bosatta i Bosnien fick jag:

1. En tekopp (ful)
1. En porslinstallrik med julmotiv (groteskt ful)
2. En kopp med julmotiv (så ful så att man inte kan titta på den)

Utmärkta räknekunskaper gav jag prov på där, nej. Ändrar det dock inte utan påminner om att på så sätt ser vårat nödnummer ut här i Sverige, vilket kan vara användbart om man stirrat sig blind på en alldeles för ful kopp med julmotiv.

Därför får det nu bli te (som nästan aldrig är fel) och gelehallon (som kan vara fel, beror lite på smaken, men de är inte fula i alla fall).

Inte ett endaste pyttelitet strategispel kan ni vänta er från och med torsdag. Kika lite i arkivet istället.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: