Den lilla teuthida-bläckfisken i rymden

Return of the Squid är en Star Wars-inspirerad titel, och squid är ett lite mer "catchy" ord än teuthida-bläckfisk, som man om man ska vara helt regelrätt måste dra till med som svensk. Upplägget i sig är lustigt. Du är bläckfisken som åker ut i rymden för att skörda kol till din planet. Tyvärr hittar du ingen kol och kommer på att oj, det här var ju tråkig. Du somnar av ren tristess.


Sedan vaknar du efter 200 miljarder år och inser att du kanske sovit lite väl länge. Du måste åka tillbaka till din planet, vare sig du har kol eller inte, för din hamster (på den här planeten har teuthida-bläckfiskar hamstrar som husdjur) kanske saknar dig.

På vägen tillbaka inser du dock att ett asteroidbälte har omringat din planet. Du måste skjuta dig fram för att komma tillbaka hem, och det går upp för dig att då kan du kanske passa på att skörda lite kol på kuppen.

Och hela den historien drog skaparna av Return of the Squid till med, trots att de bara hade kunnat nöja sig med biten "åka upp i rymde-skörda kol". Men då hade de ju inte kunnat ha med det roliga skämtet med 200 miljarder år och hamstern som saknar mig. Och det här inlägget hade bara blivit 50 år långt. Mm vi har skaparna att tacka för mycket, utan tvekan.

Inga kommentarer: