Sysslingen och Maple Story

Fick igår ett tips från min syssling om ett gratisspel online, och sådant uppskattas ju alltid. Maple Story skulle kunna få introducera ytterligare en kategori här - nämligen Mmorpg.

Själva namnet låter som någon sorts besvärjelse, men står för Massively Multiplayer Online Role-Playing Game. Dessa spel tar upp betydligt mer tid än de flesta små spel jag har lagt upp, och Maple Story är ett mycket kraftfullt och innehållsrikt Mmorpg-spel. Har du gott om tid? Prova!

Spela golf med piraterna

I gratisspelens värld är allt möjligt och varför inte kombinera piratkonceptet med golfkonceptet? Det är ju den mest logiska kombinationen i världen! I Pirate Golf Adventure, ett intressant sportspel, ska du spela golf bland pirater.

Totala antalet banor är åtta, flytta runt gör du med piltangenterna.

Krig som aldrig tar slut...

...är väl kanske inget vidare. Men i onlinespelens värld accepteras och rentav gillas de! I Endless War 4, ett ganska nytt skjutspel, väljer du mellan olika krig (vinterkriget är bland annat ett alternativ) att medverka i.

Sen är det bara att strida för fullt! Kasta granater, för befälet över andra soldater, och mer därtill i Endless War 4!

Dags att skapa ny kategori!

Senaste gången en helt ny spelkategori invigdes här på bloggen har jag ingen koll på - det var långt ifrån igår. Men de blir allt större och nu kan inte Gratis Spel stå emot längre - officiellt invigs härmed kategorin Tjejspel.

Jag börjar med Beauty Resort 2, där du ska ta hand om kunder och göra livet mysigt för dem. Det är annat än blodiga skjutspel, det!

Äntligen är bloggen ute och cyklar igen...

Det var åratal sedan det lades upp ett cykelspel här! Kategorin sportspel svämmer över av fotbollsspel, men cykelsport är det bra ont om.

Cyclomaniacs är namnet på cykelspelet som läggs upp idag. Tävla på cykel i olika miljöer mot motståndare styrda av datorn. Ett mycket trevligt spel som jag tänker spela hela natten.

Skolan igångdragen - jobbiga dagar väntar

Idag kände jag att jag inte hann leta upp ett bra gratisspel, testa det och resencera det här på bloggen. En vansinnigt tidigt uppstigning tvingar mig nu att sjunka ner i sängen redan strax efter midnatt.

Hoppas kunna komma tillbaks med ett nytt spännande spel i helgen! Lite snabbfakta om bloggen just nu:

- 551 inlägg har skrivits
- det totala antalet besökare har sedan länge överskridit 100.000.

Man får leka med elden i skjutspel

Man hör direkt på namnet - Pyro 2 - att vi har med eld att göra i det onlinespel jag presenterar ikväll. Det handlar om att skjuta eldbollar hit och dit, men inte okontrollerat. Elden ska man handskas försiktigt med, men leka med den får man - i alla fall i gratis skjutspel.

Pyro 2 innehåller över 50 banor så det duger nog som underhållning ett bra tag!

Högt spel på en nivå

Det finns idag extrema mängder gratis onlinespel och många bra namn är tagna. Spelet This is the only level är ett spännande plattformspel, där namnet syftar på att det bara finns en bana (hur fyndigt detta är lämnar jag till er att avgöra).

När du väl har klarat den enda banan får du göra den igen, dock lite annorlunda den här gången. Men samma bana är det, det är spelets lilla egenhet!

Världens mest frustrerande gratisspel?

Jag kan ha hittat det. Tilt Maze ser ut som ett enkelt tankespel i början. En röd boll ska till en blå kvadrat kort och gott. Problemet ligger i att när du väl valt ett håll åt bollen så kommer den fortsätta tills det kommer en vägg. Tänker man sig inte för så är man fångad utan möjligheter att ta sig till kvadraten över huvud taget!

Det krävs mycket strategi och tankeverksamhet och framför allt tålamod i Tilt Maze.

Odlingen får inte förstöras!

I en ny subkategori hamnar idag spelet Joe's last stand. Det handlar förstås om kategorin "skjutspel där får försöker äta upp din odling och du får döda dem".

Kort och gott - skjut ner alla får som närmar sig din odling, den sista du har kvar! Joes rädisor får inte gå om intet, det får inte hända!

Hoppa över stup i spännande plattformspel

Dagens intressanta gratisspel går med namnet Hop The Gap och är riktigt skoj. Du är en liten streckgubbe som ska hoppa över stup och på så sätt klara spelets banor.

Det är främst musen du har användning av här då den används för att sikta, precisera, samt släppa taget och hoppa. Härligt okomplicerat plattformspel. Kör hårt!

Ära och hjältemod i Hero Fighter

Två timmar har gått utav augustis andra lördag och till dess ära lägger jag upp ett litet multiplayerspel där action inte är en bristvara. Hero Fighter är spelets namn och man kan spela tre personer samtidigt. Datorn kan givetvis också agera motståndare om vänner för tillfället saknas.

I detta fartfyllda actionspel ska du däcka dina motståndare. Så mycket svårare än så är det inte. Okomplicerat och bra - Hero Fighter.

Avreagera dig med Red Plane

Avreaktionsspel är inte en bristvara på denna spelblogg, men är icke desto mindre så nödvändiga så att det inte kan bli för många av dem. Red Plane är det senaste att förgylla genren.

Placeras under kategorin skjutspel, gör idag ett onlinespel där du flyger runt i ett flygplan och skjuter på folk med bomber, granater och skoj - Red Plane är det vi pratar om.

Ge mig ett skjutspel för jag behöver ett

Jag känner mig hjärntvättad. Jag har ägnat hela kvällen åt att spela sällskapsspel med släkten - Trivial Pursuit - ett ökänt frågespel. Dessutom ett frågespel komplett utan frågor om gratisspel! Det enda jag kan! Vad är det här?

Som tröst gick jag in och spelade det minst tankeverksamhet-krävande spelet - skjutspelet. Alldeles lagom för mig.

Juli är slut igen, och sommaren är snart slut igen

Semestern för oss skolelever är snart till ända, och alla de ljuvliga dagar av gratis onlinespel man fått uppleva är ett minne blott. Sedan blir det bara tid för sådana nöjen när man råkar få lite tid över.

Här på bloggen har det lagts upp ca 40 spel under sommaren, av väldigt varierad natur. Totalt ska det väl bli en halv hundring innan skolklockorna börja ljuda igen.